طريقة عمل البيتزا بطريقة سهلة وصحية


طريقة عمل البيتزا بطريقة سهلة وصحية

المقادير :
  • 1 ك دقيق ابيض
  • 2 معلقة زيت زيتون
  • خميرة سريعة ( فورية )
  • ماء دافئ
  • فلفل احمر 
  • جبنة 
  • صلصة 
  • مشروم
  • ملعقة عسل 
  • بصل 
  • جزر
  • زيتون
  • ثوم 
  • ملح
  • زعتر

طريقة التحضير :

- نضع نصف كمية الدقيق فى طبق العجين ونبدا نعمل فتحة فى منتصف الدقيق ونضع فيها الخميرة مع الماء الدافئ و العسل حتى يعطى الخميرة نتيجة افضل للعجين مع التقليب حتى تتماسك بعض الشئ 

- وبعدين نضع الملح مع باقى كمية الدقيق المتبقية من الكمية بتعاتنا  ونرجع نقلب بادينا العجينة  وطبعا اذا احتجنا ماء فلا مشكل لحد ما تظبط معانا العجينة 

- نبداء نغطى العجينة ونسبها لحد ما تخمر بتاخد تقريبا سعتين لحد ما تنفش ( تخمر ) يفضل تغطية العجين بالسليفان لانة بيكون محكم ويساعد على رفع العجينة 


- هبداء اخد جزء من العجين وافرش دقيق على المكان اللى هفرد فية العجينة وممكن استخدم ايدى وممكن استخدم فرادة ( نشابة ) خالى بالك وانتى  بتفردى العجينة متخليهاش تخينة ومتنسيش انك بتعملى بيتزا مش كيكية هههههه يعنى كل ما كانت رقيقة كل ما كان افضل 

- بعد ما افرد العجينة بالحجم اللى محتجينة نجيب الصينية وندهنها زيت خفيف ونرش عليها دقيق عشان متلزقش 

 الصلصة 
معلقة زيت ونضع معها الثوم ونحط معاهم البصل والفلفل الاحمر ونقلب على النار 
بعدين نحط الطماطم ونبدا نشوحهم على النار  وبعدين نحط الصلصة بعدين نحط الزعتر وبيكون فى منة المجفف وممكن نحط الطازة والاقضل طبعا اننا نحط الطاظا ونبدا نضيف الجزر  معلومة بس الجزر ممكن نحطة فى جميع انواع الصلصلة لانة بيضيف فيها تسكير كدا شبة اللى بنحس بيها فى شوربة الطماطم ودى بتكون جميلة اوى فعلا 
خالى باللك الجزر اللى بنضيفة على الصلصة بيكون مسلوق ومهروس والكمية حسب الرغبة وكمان نضيف الملح والفلفل 
وكدا يبا خلصنا الصلصة وممكن نحطها زى ما هى وممكن نضربها فى الخلاط زى ما نحب 

- هنرجع للبيتزا بتاعتنا اللى فى الصينية وندهن وشها زيت زيتون خفيف عشان متشربش الصلصة ونحط الصلصة اللى عملناها على البتزا اللى جهزناها 

- ممكن بالنسبة للوش على البيتزا نعمالها زى ما نحب
يعنى ممكن نحط شرائح الطماطم والزيتون ودا بيرجع لينا طبعا واخر حاجة بتكون رشة الجبنة  وبعد كدا بندخلها الفرن على درجة 180 

يارب تعجابكو جربوها وقلولى رايكو 
بالهنا والشفا